ACCIONS SOCIALS

Al costat dels més necessitats

ACCIONS SOCIALS

Al costat dels més necessitats

Menjador Social EMMAÚS

El nostre menjador social dóna aliment cada mes, a més de 2000 persones, a prop de 800 famílies. És un espai social destinat a persones grans i famílies en situació de vulnerabilitat.
S’ofereix un àpat digne i de qualitat. Creem un entorn d’acompanyament i suport a les seves necessitats.

El nostre objectiu és acollir a persones amb escàs suport familiar i econòmic donant-los l’oportunitat de millorar la seva qualitat de vida.

Aquest espai funciona gràcies a l’esforç de la Fundació Emmaús, un nombrós grup de voluntaris i la contribució econòmica de socis col·laboradors.

Distribució solidària d’aliments

Distribució Solidària d’Aliments (DISA) és un projecte d’iniciativa social promogut per les parròquies de l’Arxiprestat de Sant Josep Oriol, amb el suport de Càritas Diocesana de Barcelona i la col·laboració del Districte de l’eixample de l’Ajuntament de Barcelona amb els seus Serveis Socials.

L’atenció a la persona o família atesa, es fa de manera personalitzada, i en lloc de donar-li una bossa, els aliments que s’entreguen estan exposats de manera que amb els punts que se li adjudica segons el nombre de persones que formen la unitat familiar, pugui escollir el que necessiti. Se’ls entrega una cistella d’aliments bàsics per família i de forma periòdica i per un temps determinat pels Serveis Socials.

DISA funciona totalment amb voluntariat de les Càritas parroquials i de Càritas Diocesana que dóna suport al projecte, i també amb la col·laboració de les Administracions Públiques.

Servei de roba

El nostre servei de roba està destinat a cobrir les necessitats de persones amb carències primàries. Volem una societat més solidària al nostre costat que vol fer front als reptes que es plantegen els pròxims mesos.

Aquest servei es presta cada dilluns i dimecres de 17.00 h a 20.00 h al despatx parroquial del Pilar.

Acollida a immigrants

Sabem els moments difícils que passen les persones que han hagut d’abandonar el seu país buscant un lloc millor on viure. Per això, oferim un servei d’atenció i acollida a immigrants del barri.

Alcohòlics anònims

Alcohòlics Anònims va néixer per resoldre els problemes d’alcohilisme en la societat. Així, els mateixos usuaris s’ajuden mútuament a recuperar-se.

L’únic que es demana és el desig de deixar la beguda. No fa falta pagar cap quota ni honorari; ens mantenim amb contribucions voluntàries.

El nostre objectiu és mantenir-nos sobris i ajudar a altres a assolir aquesta mateixa sobrietat.

Ens reunim cada dia de la setmana, de 19:00 h a 21:00 h. a la nostra Parròquia.
Més informació al telèfon de la Parròquia Sant Eugeni I Papa: 933 214 432

Assessorament sociolaboral

El nostre objectiu és ajudar i conduir a les persones cap a l’estabilitat i la tranquil·litat econòmica. En aquest espai ens dediquem a ajudar en la recerca de feina (principalment tasques domèstiques) per a persones en situació de desocupació.

Ajudem en la tramitació de diversos expedients administratius i es promou l’autoformació laboral. (estaría bien tener un poco más de información aquí).

Cada dimarts i dimecres de 10:00 h a 12:00 h. Al despatx parroquial de la Parròquia de Sant Josep Oriol C/ Villarroel 80. Tel.: 934 531 401